KÄYTTÖ

Levysuodintamme varten tarvitsette suodinpidikkeen ja adapterirenkaan, riippuen objektiivin kierteen halkaisijasta. Tarvitset vain yhden adapterirenkaan kaikkia objektiivejasi varten. Jokaisessa adapterirenkaassa on samanlainen lukitussysteemi, joka sopii universaaliin pidikkeeseen. Toisin sanoen, yksi levysuodin ja pidike sopivat kaikkiin objektiiveihisi. Paras etunne on, ettei teillä tarvitse olla erillisiä suotimia jokaiselle objektiiville erikseen. Suotimet, pidikkeet ja adapterirenkaat ovat täysin yhteensopivia muiden valmistajien vastaaviin tyyppeihin.

Levysuotimia varten on olemassa kahdenlaisia järjestelmiä, riippuen niiden leveydestä. "84.5mm camera filters" ovat täydellisiä kompaktikameroihin joiden objektiiveissa on kiinnitys suotimille, sekä järjestelmä- ja harrastelijakameroihin, joissa on APS-C siru, alkaen 16 mm objekteista. "84.5mm camera filters" sopivat myös suurimpaan osaan Micro Four Thirds järjestelmän kameroihin oikeanlaisen adapterirenkaan tai linssiadapterin kanssa. "100mm camera filters" sopivat ammattilaisen järjestelmäkameroihin, joissa on APS-C siru, yhdistettynä laajakulmaobjekteihin, alkaen 10 mm objektiiveista. "100mm camera filters" sopivat myös täyden koon (Full Frame) sirun järjestelmäkameroihin, sekä elokuvakameroihin.

Levysuotimia on kahta eri leveyttä, mutta myös eri pituuksia, jotta voit säätää suotimen värin vaihtuvuuden sopivaksi tilanteen mukaan ja kuvaan sopivaksi. Pidikkeeseen on mahdollista asettaa modulaarinen muovinen vastavalosuoja ja voit myös liittää useampia vastavalosuojia yhteen. Jos sääolosuhteet ovat erityisen aurinkoiset tai olet kuvaamassa elokuvaa, saatavilla on myös "Big Solar Hood" -vastavalosuoja, joka on liitettävissä normaaliin vastavalosuojaan.

Pienentävien renkaiden koot riippuvat objektiivisi halkaisijasta. Objektiivi halkaisija on nähtävissä objektiivissa, se on mainittu myös objektiivisi valmistajan käsikirjassa tai voit myös mitata halkaisijan itse.

Tavalliseen P-tyypin pidikkeeseen voi asettaa korkeintaan 3 suodinta kerrallaan. Moduuli- L-tyypin pidikkeeseen on mahdollista asettaa enemmän suotimia. Levysuotimien hyvin tärkeä ominaisuus on suotimien yhdistäminen. Erilaisten asetusten ja kombinaatioiden avulla voit saada aikaan henkeäsalpaavia efektejä ja ennennäkemättömän upeita kuvia.

Suotimien puhdistuksesta

Voit puhdistaa suotimesi liinalla, joilla puhdistetaan esimerkiksi silmälaseja. Näitä liinoja voit ostaa useimmista optikkoliikkeistä. Puhdistuksen voi tehdä myös liinoilla, jotka on tarkoitettu optisten tai kameran linssien puhdistukseen. Saadaksesi parhaan tuloksen, voit myös puhdistaa suotimesi puhdistusaineella (esim. astianpesuaineella) ja vedellä. Suosittelemme, että käytät tislattua vettä sekä pehmeää ja märkää vaahtosientä. Huuhtele suodin puhtaalla vedellä ja jätä se kuivumaan.

Lisää mielenkiintoista tietoa

Useimmissa tapauksissa, jos käytät suotimiamme, se ei estä sinua käyttämästä myös pyöristettyjä uv- tai polarisaatiosuotimia samanaikaisesti. Voimme saavuttaa mielenkiintoisia efektejä raaputtamalla suotimia käyttäen liimaa ja hiekkaa, öljyä, liekkiä yms. Suotimia on mahdollista ilman muuta käyttää myös analogisissa kameroissa. Suotimet ja pidikkeet voi myös kiinnittää "D.I.Y" itse tavallisiin kompaktikameroihin, joissa ei ole vaihdettavia objektiivia sekä myös älypuhelimiin. Niitä on myös täysin mahdollista pitää kädessä jos kiinnitys systeemi ei löytyy.

Kysy tai kommentoi