MATERIAALI

Suotimemme on valmistettu erityisestä orgaanisesta lasista CR-39, jota ei tule sekoittaa polykarbonaattiin, joka taas on muovilasia. On mielenkiintoista, että tätä materiaalia käytetään esimerkiksi silmälasien valmistuksessa, taistelulentokoneiden ohjaamoissa ja säteilyn havaitsemiseen tarkoitetuissa laitteistoissa.

Käyttämällämme materiaalilla on erinomaiset optiset ja mekaaniset ominaisuudet. Tietyistä näkökulmista katsottuna se on jopa parempi kuin tavallinen optinen lasi. Suotimiemme väripigmentti on kemiallisesti sulautettu materiaaliin korkean lämpötilan ja paineen avulla. Väri ei ole ainoastaan lasin pinnalla vaan on kyllästetty suoraan lasin sisälle.

Käytämme alkuperäistä CR-39 materiaalia lisensioidulta valmistajaltamme USA:sta. Materiaalillamme on erinomaiset naarmuuntumisen esto-ominaisuudet verrattaessa vaikkapa kiinalaisiin vaihtoehtoihin. Lopulliset tuotteemme ovat kaikki käsintehtyjä taataksemme maksimaalisen laadun. Tehtaamme sijaitsee Piešťanyn kylpyläkaupungissa Slovakiassa.

Tuotantomme on sopusoinnussa EU:n asettamien tiukimpien ekologista valmistusta mittaavien linjojen kanssa. Kun materiaali saapuu meille, se leikataan voimakasta lasersädettä käyttäen. Tämän jälkeen se värjätään, jotta se saa kaikki tarvittavat ominaisuudet. Jokainen valmistuksen toimenpide tehdään insinööriemme tiukan katseen valvonnassa. Tuotantomme ei tuota lainkaan myrkyllistä jätettä.

Taataksemme korkeimman laadun, tarkkuuden ja jatkuvan valvonnan jokaiselle suotimellemme, niistä jokainen on tehty käsin ja niistä jokaista valvotaan ei vain optisilla laitteilla vaan myös ihmissilmillä.

Lisää mielenkiintoista tietoa

Taloudellisista syistä kohtujen, iso osa johtavista valokuvaajille tarkoitetuista optisten suotimien tuottajista on alkanut käyttää CR39:n halpoja kopioita, jotka on tehty Kiinassa. Monissa tällaisissa tapauksissa myös koko tuotanto on siirretty sinne. Tällöin suotimien optiset ja mekaaniset ominaisuudet huononevat huomattavasti. Ne naarmuuntuvat helpommin ja huonommat optiset ominaisuudet, joka taas vahingoittaa koko linssien mainetta markkinoilla. Tekemämme testien tulosten avulla, olemme päättäneet käyttää kalliimpaa mutta ainoaa alkuperäistä CR39- materiaalia lisensioidulta valmistajalta USA:sta. Asiakkaidemme tyytyväisyys, kokonaisvaltainen laatu ja brändin maine on meille paljon tärkeämpää kuin tuotannolliset kustannukset.

Kysy tai kommentoi